fredag 23. september 2011

Key Lime Pie


Key lime pie er en tradisjonell amerikansk dessert som stammer fra Florida Keys. Denne desserten var Runes og min favorittdessert da vi var på ferie i USA i mai i år. Key lime er en liten lime som dyrkes i Florida Keys. Den er mye mindre enn den vi får tak i her i Norge og har litt sterkere aroma og er lysere i fargen. Det går helt fint å bruke vanlig lime i denne paien, den eneste forskjellen blir at fyllet vil være mer grønnaktig istedenfor lysegult. Her er oppskriften:

saft og revet skall av 4 lime
4 eggeplommer
1 boks søt kondensert melk (397 gr)
300 gr Kornmokjeks, evt. Bixit eller Digestive
6 ss sukker
150 gr usaltet smør, smeltet

Start med å rive skallet og presse saften av lime.
Knus kjeksene med en kjevle eller i en blender.
Pisk eggeplommene sammen med limeskallet i en bolle til du har en lysegrønn masse, ca 2 minutter. Pisk inn melk, deretter limesaft og sett til side til massen tykner.
Sett ovnen på 160 grader.
Bland de knuste kjeksene med sukkeret. Tilsett smeltet smør og rør med en gaffel til alt er godt blandet. Press kjeksmassen godt ned i en paiform, ca 24 cm i diameter. Klem godt på sidene.
Stek bunnen på midterste rille i ca 15 minutter til den er gyllenbrun. Avkjøl bunnen.
Fordel limefyllet jevnt utover bunnen. Stek paien i ca 15 minutter til den begynner å stivne men fortsatt er litt "skjelven".
Paien blir best hvis den får stå minst 3-4 timer i kjøleskapet før servering.
Bruk gjerne en paiform med avtagbar bunn. Det vil da være mye enklere å skjære paien og få pene stykker.
God helg! :)

2 kommentarer:

  1. Det så farlig godt ut. Jeg er veldig glad i kaker med sitron i, men baker lite med lime egentlig. Tror jeg må få utvidet repertoaret litt. Ha en fin helg. :-)

    SvarSlett
  2. Hei Lemonia! Vi brukte ikke så mye lime i matlaging og baking før etter å ha vært på Den Dominikanske Republikk. Det virket som om de brukte lime i alt, du kunne kjenne limeduften overalt. Etter å ha spist og luktet på lime i to uker, måtte vi bare ha lime her hjemme også. Anbefaler å prøve! :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...