tirsdag 20. september 2011

Kvikk-lunsj kake


Jeg vet ikke hvorfor denne kaken har fått navnet kvikk-lunsj. Den inneholder ikke kvikk lunsj og ligner overhodet ikke på kvikk lunsj sjokolade. Jeg tror det har noe med at kaken er veldig rask å lage. Kvikk-lunsj kaken passer utmerket til barnebursdag, skoleavslutning eller til å ta med til kollegaer på jobben, noe jeg skal gjøre imorgen. :)
Oppskriften er til en ca 30 x 40 cm langpanne:

4 dl sukker
5 egg
6 dl hvetemel
3 dl melk
4 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
2 ss kakao*
300 gr margarin

Glasur:
9 ss mykt margarin
300 gr melis
3 ss kaffe
2 ss kakao
1-2 ts vaniljesukker

Sett stekeovnen på 180 grader.
Pisk sukker og egg til eggedosis. Tilsett mel og pisk til det er blandet inn. Tilsett melk, bakepulver, vaniljesukker og kakao og pisk videre til du har en jevn røre. Ikke pisk mer enn nødvendig.
Smelt smøret i en kjele på lav varme. Tilsett smøret i røren, rør godt og hell røren i bakepapirkledt langpanne.
Stek kaken nederst i ovnen i ca 30 minutter. Sjekk med kakepinne om kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.
Avkjøl kaken helt i langpanna. Du kan ta av bakepapiret ved å snu kaken opp ned etter at den har blitt helt kald. Du kan også la bakepapiret sitte på.
Rør smør og melis til en myk og luftig krem. Rør inn kaffe, deretter kakao og vaniljesukker. Rør til du har en jevn og fin glasur. Stryk glasuren over den avkjølte kaken og pynt med strøssel e.l. :)

*Kaken blir ganske lys i fargen og mild på smak. Tilsett mer kakao hvis du ønsker en mørkere farge og sterkere sjokoladesmak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...