torsdag 8. september 2011

Omelett med søtpotet og paprikasaus


Her har du enda en rask og fargerik middag. Omeletten er så innholdrik og mettende at du ikke behøver noe brød ved siden av. Den smaker utrolig godt og paprikasausen får du ikke nok av. Inspirasjonen er hentet fra BBCGoodFood. Her er oppskriften:

800-1000 gr søtpotet
olivenolje
4 grillede paprikaer (fåes kjøpt på glass)
1 ts rødvinseddik
1 ts paprikapulver
1/2 ts kummin
2 pressede hvitløksfedd
4 vårløk, i skiver
8 egg
salt og pepper

Skrell søtpoteter og skjær i ca 5 mm tykke skiver. Har du store søtpoteter, kan du dele skivene i to. Ha litt olivenolje i en stor stekepanne* og stek potetene under lokk i ca 10 minutter. Rør om av og til. Smak til med salt og pepper.
I mellomtiden tar du frem blender e.l. og har i paprika, rødvinseddik, 1 ss olivenolje, paprikapulver, kummin, hvitløk og litt salt og pepper. Kjør til du har en jevn og fin saus.
Hvis din stekeovn har en grillfunksjon, setter du den på ca 220 grader.*
Nå begynner potetene å bli møre. Visp sammen eggene og krydre med salt og pepper. Dryss vårløk over potetene og hell eggene i panna. La omeletten steke i 8 minutter. Jeg lot den steke under lokk. Sett stekepanna i stekeovnen og brun omeletten i et par minutter. Pass på at den ikke blir brent.
Server omeletten sammen med paprikasausen. Du kan også ha grønn salat til, hvis du ønsker det. :)

* Omeletten skal grilles i stekeovnen på slutten. Derfor må du ha en stekepanne med avtagbart håndtak. Har du ikke en slik stekepanne og/eller grillfunksjon, kan du dele opp omeletten i 2 eller 4 biter, snu og steke på den andre siden på høy varme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...