mandag 19. september 2011

Red Velvet Cake til min bursdag


Denne flotte og nydelige kaken laget min mann til bursdagen min igår. Jeg har aldri smakt på Red Velvet Cake før og hadde veldig lyst på en sånn kake. Jeg må bare skryte av min snille, gode mann som bare sa "ja" til både å lage kaken og pynte den som jeg ønsket. :) Han var kjempeflink! Kaken består av myke og fuktige kakebunner og deilig kremostfyll. Dette er min nye favorittkake.
Oppskriften kommer fra Cake Boss. Du trenger 2 kakeformer, 22-24 cm i diameter. Her er oppskriften:

*1 kopp=240 ml

1 1/4 kopp vegetable shortening (Crisco, fåes kjøpt på Ultra)
2 kopper sukker
1 ss kakao
2 bokser rød pastafarge (Red No Taste fra Wilton)
3 kopper hvetemel
1 1/4 ts salt
1 1/4 ts vaniljeekstrakt
1 1/4 ts natron
1 1/4 ts eddik
3 ekstra store egg
1 1/4 kopp buttermilk ( lages ved å blande lettmelk med 1 stor ss sitronsaft)
usaltet smør til smøring av kekeformene

Kremostfyll:*

450 gr Philadelphia
8 ss romtemperert usaltet smør
1 ts vaniljeekstrakt
2 kopper melis, siktet

perler e.l. til pynt (kan sløyfes)

Sett stekeovnen på 175 grader.
Ha Crisco, sukker, kakao, pastafarge, hvetemel, salt, vaniljeekstrakt, natron og eddik i en mikserbolle. Start med å røre på lav hastighet, øk deretter hastigheten til medium og rør i ca 1 minutt. Tilsett eggene, ett av gangen, la mikseren gå i 1 minutt før du tilsetter neste egget. Ha i melken i to omganger. Pass på å skrape fra sidene og bunnen med en slikkepott med jevne mellomrom.
Smør kakeformene med smør og dryss over hvetemel. Fordel deigen i kakeformene og stek en av gangen i ca 40 minutter, til kaken har løsnet fra kantene. Sjekk om kaken er gjennomstekt med en kakepinne/tannpirker før du tar den ut av ovnen.
Sett formene på rist og avkjøl i ca 1 time. Kakene skal være helt kalde før du tar de ut av formene.
Skjær av toppen på kakene og legg på bakepapir for å tørke, gjerne over natten.
Pisk kremost og smør til du har en luftig og kremete masse, ca 30 sekunder. Tilsett vaniljeekstrakt og pisk videre i ca 30 sekunder. Sikt i melis, litt av gangen. La mikseren gå i 1 minutt etter at all melisen er pisket inn. Kremen holder seg i kjøleskapet i ca 2 døgn.
Legg et lag med krem mellom kakebunnene og dekk kaken med resten av kremen. Spar litt krem til pynt, hvis du ønsker. Sett kaken og kremen i kjøleskapet mens du lager krumme.
Riv det du skar av toppen på kakebunnene på et fint rivjern og strø over kaken. La noe falle nedover på sidene.


Sprøyt ut blomster rundt og oppå kaken med en 1M tipp og slipp noen perler på blomstene etterpå. Det blir veldig fint!


* Kaken vil se flottere ut hvis du deler kakebunnene i to, slik at du får fire lag med kakebunner og 3 lag med kremostfyll. Du må da lage minst 1,5 porsjon av kremostfyll. Rune laget 1 + 2/3 og det holdt akkurat til å fylle og dekke kaken samt blomstene du ser på bildet og noen munnfuller til gutta :))))).
Kremen er ganske mektig og Buddy anbefaler at kremlaget bør være maks halvparten så tykt som kakebunnen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...