søndag 25. september 2011

Speltbrød fra Bakeriet i Lom


Her er Bakeriet i Lom sin oppskrift på speltbrød. Oppskriften er til 2 brød (store 1,5 l former):

1 kg siktet spelt
1/2 kg sammalt grov spelt
1 liter vann
40 gr maltekstrakt
15 gr gjær*
20 gr salt

Bland mel, vann og malt i en bakebolle og la blandingen stå i 1 time. Tilsett gjær og salt og elt i 10 ca minutter. Dekk bollen med plast og la deigen heve i 2 timer. Ha deigen på et melet bakeunderlag. Slå luften ut av deigen og la den heve i ytterligere 30 minutter. Form deigen til to brød og legg brødene i smurte former. Etterhev brødene i ca 40 minutter.
Brødene stekes i 40 minutter på 190 grader.
Avkjøl på rist.

* Har du dårlig tid, kan du ha i 25 gr gjær. Da holder det med 1-times heving.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...