fredag 21. oktober 2011

Appelsinmuffins med banan til Halloween


Jeg hadde masse appelsiner, som hadde ligget på fruktfatet en stund. Det så ikke ut som de kom til å bli spist opp i nærmeste framtid, så jeg måtte gjøre noe. Bake, selvfølgelig! Jeg fikk en ide om appelsinmuffins med appelsinskall som pynt, og da var det bare å sette i gang.
Muffinsene ble utrolig gode og saftige. De er faktsik de saftigste jeg har laget og smakt på hittil. Tror ikke du får saftigere muffinser enn dette. Du må bare prøve! Den oransje fargen passer også fint til Halloween :). Oppskriften er til ca 12 store muffinser:

4 små appelsiner: revet skall av 2 appelsiner pluss saften av 4 appelsiner
130 gr romtemperert smør
150 gr sukker
4 egg
300 gr hvetemel
2 1/2 ts bakepulver
2 ss honning
2 modne bananer
melis til pynt

Sett ovnen på 180 grader.
Finn frem muffinsbrett eller briochebrett eller silikonformer. Jeg har prøvd alle disse og de fungerer bra. Jeg har også prøvd papirformer og selv de stive blir ødelagt i ovnen da muffinsrøren er flytende og tung. Anbefaler derfor ikke å bruke kun papirformer.
Start med å rive appelsinskall. Fordel skallet på to asjetter. Du skal bruke skallet av 1 appelsin i muffinsrøren og skallet av den andre appelsinen til pynt.
Press appelsinsaft. Sett til side noen ss saft til melisglasuren.
Pisk smøret og sukkeret hvitt og luftig. Tilsett egg, ett av gangen, og rør godt mellom hver gang. Tilsett appelsinsaft og rør godt.
Mos bananene.
Tilsett hvetemel, bakepulver, appelsinskall, honning og moste bananer i røren. Bland godt. Ikke fortvil hvis du synes røren er tyntflytende, den skal være sånn.
Bruk en øse til å helle røren over i muffinsformene. Fyll formene nesten helt fulle. Disse muffinsene hever ikke så mye.
Stek muffinsene midt i ovnen i ca 30 minutter, til de er gyllenbrune på toppen. Sjekk med kakepinne om de er gjennomstekt. Pinnen kan gjerne være bløt, men det skal ikke være noe deig på den.
Muffinsene er så bløte og saftige inni at de nesten kan virke ugjennomstekte.
Avkjøl muffinsene på rist før du tar de ut av formene og pynter med melisglasur.
Melisglasur lager du ved å blande melis med noe av appelsinsaften du har satt til side. Pynt muffinsene med glasur og strø over litt appelsinskall.
God helg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...