tirsdag 25. oktober 2011

Frittata di Napoli


Frittata er en italiensk omelett med mange forskjellige ingredienser, for eksempel løk, skinke, grønnsaker, ost, pasta etc. Frittata minner litt om spansk omelett.
Det finnes utallige varianter av frittata i Italia, og her er oppskriften på napolitansk frittata:

100 gr prosciutto, i strimler
1/2 løk, i tynne skiver
1 squash, i skiver
en håndfull frisk persille, hakket
olivenolje
8 store egg
50 gr revet pecorino
2 ss revet parmesan
en håndfull frisk basilikum, hakket
1 boks hele skinnfrie tomater, gjerne italienske
salt og pepper

Ha litt olivenolje i en stekepanne og stek prosciutto, løk, squash og persille på lav/middels varme til løken er myk, ca 10 minutter.
Ha egg, pecorino, parmesan og basilikum i en bolle og pisk sammen.
Skjær tomatene i strimler og stek i litt olje i en egen panne i ca 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Vend tomatene inn i eggeblandingen.
Hell eggeblandingen over den stekte løken og squashen og skru opp varmen. La frittataen steke i 5-6 minutter. Løft opp kantene av og til og la den bløte eggeblandingen renne under.
Snu frittataen og stek på andre siden i 5-6 minutter. For å snu frittataen kan du gjøre følgende: du kan enten dekke stekepanna med et fat eller pizzaspade og snu frittataen opp ned på fatet/pizzaspaden og la den skli tilbake i panna, eller så kan du skjære den i 4 biter og snu hver bit.
Server varm med tomatsalat* til. :)

* Tomatsalat: del noen cherrytomater i to, eller skjær store tomater i skiver, ringle over god olivenolje, krydre med salt og pepper, og strø over litt hakket basilikum eller oregano. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...