torsdag 6. oktober 2011

Gammeldags eplekake

Denne oppskriften fant jeg på Det Søte Liv. Kaken er veldig god og jeg har allerede bakt den flere ganger. Det som gjør denne kaken forskjellig fra den tradisjonelle eplekaken er at eplene ligger innbakt i deigen istedet for på toppen.
Her er oppskriften:

3 egg
2,5 dl sukker
2,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
50 gr smør

Fyll:
2 store epler i skiver
1 ss sukker
1 ts kanel

Pynt:
kanel
perlesukker
mandelskiver

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen hvetemel og bakepulver.
Bland smøret og det tørre i eggedosisen og rør sammen deigen.

Legg epleskivene i en plastpose sammen med sukker og kanel. Vend epleskivene rundt slik at de blir godt dekket med sukker og kanel.

Ha halvparten av deigen i en bakepapirkledt kakeform, 22 cm i diameter. Fordel epleskivene over deigen. Pass på å få med alt sukkeret og kanelen i posen. Ikke stikk eplene nedi deigen, men legg de pent oppå. Fordel resten av deigen over eplene. Glatt til overflaten med en slikkepott.

Strø over kanel, perlesukker og mandelskiver.

Stek kaken ved 175 grader nederst i ovnen, ca 50 minutter. Sjekk med kakenål om kaken er gjennomstekt.

Avkjøl kaken før du tar den ut av formen og fjerner bakepapiret.
Legg kaken på et passende fat og server! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...