søndag 9. oktober 2011

Godt havrebrød

 
Et saftig, godt og grovt brød med mye havre.
Oppskriften er til 2 brød (1,5l):

25 gram gjær
7 dl vann
2 ts maltekstrakt
2 ts salt
250 gram havregryn
75 gram sammalt hvete grov
75 gram sammalt hvete fin
175 gram sammalt rug fin
400 gram hvetemel

Rør ut gjæren i lunkent vann. Tilsett de øvrige ingrediensene. Elt først på lav hastighet og øk hastigheten etterhvert. Deigen skal være ganske løs da havregryn suger til seg mye væske. Dekk bollen med plast og la deigen heve i 1,5 time.
Form deigen til to brød og legg brødene i smurte brødformer. Etterhev brødene i ca 40 minutter.
Stekes nederst i ovnen ved 200 grader i 45 minutter.
Avkjøl brødene på rist. :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...