mandag 31. oktober 2011

Gresskarkake til Halloween


Idag er det Halloween, noe som har blitt veldig populært her i Norge de siste årene. Barna gleder seg til å kle seg ut og gå ut i mørke og samle godteri. Jeg synes også det er koselig å få besøk av søte små hekser og ikke fullt så hyggelige monstere. Godteri er kjøpt inn og gresskaret står klart med tylesene i. Har du også et gresskar stående ute og lurer på hva du skal gjøre med innmaten? Du kan bake en deilig gresskarkake!
Har du ikke tid til å bake idag, kan du legge gresskarkjøttet i fryseren og bake når det passer deg. Denne kaken er veldig god og saftig, og ligner litt på gulrotkake. Kaken pyntes med nydelig ostekrem med smak av appelsin på toppen.
Jeg ser at en annen matblogger også har lagt ut samme oppskrift, og vil understreke at oppskriften kommer fra BBC GoodFood, selvom begge har forandret litt på den. Du trenger:

300 gr  hvetemel
2ts bakepulver
1 ts salt
2 1/2 ts natron
300 gr light muscovadosukker (kan også bruke vanlig muscovado)
3 ts kanel
litt malt muskat
150 gr sjokoladeknapper eller hakket mørk sjokolade (kan erstattes med 175 gr rosiner)
4 egg
200 gr smeltet smør
skallet av 1 appelsin
1 ss nypresset appelsinsaft
500 gr revet gresskarkjøtt (du kan også bruke flaskegresskar - butternut squash)

200 gr Philadelphia
85 gr mykt smør
100 gr melis
skallet av 1 appelsin
saften av 1/2 appelsin

Start med å rive gresskarkjøttet da dette tar lengst tid.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Smør en liten langpanne, ca 20 x 30 cm og kle bunnen med bakepapir.
Bland sammen hvetemel, sukker, bakepulver, salt, natron, sukker, krydder og sjokolade/rosiner i en bakebolle.
Pisk eggene lett og pisk inn det smeltede smøret. Rør i appelsinskallet og saften.
Hell eggeblandingen i bollen med det tørre og rør godt. Rør til slutt i gresskarkjøttet.
Fordel deigen i formen og stek midt i ovnen i ca 30-40 minutter. Steketiden avhenger av hvor saftig gresskar du har. Sjekk alltid med en kakepinne eller tannpirker. Pinnen skal være helt tørr når du tar den ut av kaken. Ikke fortvil hvis ikke kaken er gjennomstekt etter 40 minutter. Ifjor måtte jeg steke den i 1 time, men i år var den ferdigstekt etter 35 minutter.
Mens kaken står i ovnen, kan du begynne med kremen. Pisk sammen ost, smør, melis, appelsinskall og 1 ts appelsinsaft til en klumpefri krem. Sett kremen i kjøleskapet.
Ta kaken ut av ovnen når den er ferdigstekt og avkjøl på rist i 5 minutter.
Legg bakepapir oppå kaken, legg en rist over og snu kaken opp ned. Fjern bakepapiret. Lag mange små hull i kaken med en tannpirker. Hell resten av appelsinsaften over kaken og la den stå til den er helt avkjølt.
Sett kaken på et passende fat. Ta ut kremen, rør lett og bre over kaken. Lag gjerne et bølgemønster hvis du vil.
Kaken kan serveres som den er, eller pyntes ytterligere med strøssel, revet sjokolade (som på bildet), appelsinskall etc. Kaken oppbevares tildekket med plast eller lokk i kjøleskapet og holder seg i 3 dager.
Happy Halloween! :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...