mandag 10. oktober 2011

Lasagne

 
Jeg har vært i Italia endel ganger, men har ennå ikke smakt på ekte italiensk lasagne, så jeg aner egentlig ikke hvordan den bør være. Jeg lager ofte lasagne i helgene, og er veldig fornøyd med oppskriften jeg bruker.
Du trenger:

Kjøttsaus:
olivenolje til steking
400-500 gram karbonadedeig
1 gul løk, hakket
3-4 hvitløksfedd, hakkede
1 gulrot, i små terninger
1 selleristilk, i små terninger
1/2 chili, finhakket
2 ts tomatpure
2 bokser hermetiske tomater
salt og pepper
tørket eller frisk basilikum
tørket oregano
tørket timian
paprikapulver

Hvit saus:
3 ss smør
3 ss hvetemel
5 dl melk
salt og pepper
revet muskat

lasagneplater
revet gulost

Ha litt olivenolje i en stor stekepanne. Stek løk, hvitløk, gulrot, selleri og chili i noen minutter på middels varme til løken er blank. Tilsett karbonadedeig og skru opp varmen litt. Stek karbonadedeigen til den er brun. Tilsett tomatpure og hermetiske tomater. Kok opp og la sausen småkoke under lokk i ca 30 minutter. Smak til med salt og pepper, basilikum, oregano, timian og paprikapulver.
Smelt smøret i en kjele. Visp i hvetemel. Spe med melk og kok opp mens du visper/rører. La sausen småkoke noen minutter. Smak til med salt, pepper og revet muskat.
Sett stekeovnen på 225 grader.
Finn frem en ildfast form. Ha litt hvit saus i bunnen. Legg lasagneplater over sausen. Ha kjøttsaus over lasagneplatene og deretter hvit saus. Fortsett med lasagneplater - kjøttsaus - hvit saus. Strø revet gulost på toppen og stek lasagnen midt i ovnen i ca 30 minutter.
Avkjøl litt før servering.
Server lasagnen med grønn salat og godt brød til. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...