mandag 17. oktober 2011

Ovnsstekte koteletter med sambal oelek og kremfløte servert med høstens grønnsaker


Denne kotelettoppskriften fikk jeg av en venninne av meg. Kjøttet smaker fantastisk godt og sausen er så god at du kan spise den med en skje. Denne gangen hadde vi ovnsstekte grønnsaker som tilbehør.
Grønnsakene var veldig gode, men jeg ville brukt litt mindre flaskegresskar eller ikke brukt det i det hele tatt neste gang. Kotelettsausen var litt søt pga kremfløten og med flaskegresskar og søtpoteter som tilbehør ble det litt for søtt for meg. Kotelettene kan også serveres med kokte poteter eller ris. Her er oppskriften:

6-8 svinekoteletter med bein
2 dl creme fraiche
3 dl kremfløte
2 ts sambal oelek
1 dl soyasaus, gjerne japansk
3-4 pressede hvitløksfedd

Ovnsstekte grønnsaker:
2 pastinakker
3 gulrøtter
1 flaskegresskar (butternut squash) - kan erstattes med 8 -10 poteter, for eks. amandine
1 stor søtpotet
mye hvitløk i store biter
olivenolje
salt og pepper
tørket basilikum
frisk bladpersille, hakket

Sett stekeovnen på 155 grader, varmluft*.
Legg kjøttet i en ildfast form. Rør sammen de øvrige ingrediensene og hell sausen over kjøttet. Stek i 1 time og 15 minutter.
Hakk alle grønnsaker i passe store biter og legg de over i en stor ildfast form eller langpanne. Hell over olivenolje, krydre med salt, pepper og basilikum og bland godt. Stek grønnsakene i ca 40-60 minutter. Steketiden avhenger av hvor store grønnsaksbitene er. Rør om etter ca 20-30 minutter.
Strø over frisk persille rett før servering.
Server kotelettene med stekte grønnsakene og masse saus. :)

* Jeg brukte varmluft for å kunne steke kotelettene og grønnsakene samtidig. Har du ikke varmluft, kan du steke kjøttet i ovnen på 175 grader, og grønnsakene i en stor stekepanne.

3 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...