torsdag 20. oktober 2011

Pai med kylling, sopp og ris


Idag blir det russisk mat til middag. Deilig pai med kylling, sopp, ris og butterdeiglokk som passer både til hverdag og fest. Retten tar litt tid å lage, men kan med fordel lages dagen i forveien.
Du trenger:

4-5 kyllingfileter
salt og pepper
paprikapulver
olivenolje
2,5 dl ris
2,5 dl vann
2 ss smør
250 gr champignon, i store biter
200 gr østerssopp, i store biter
1 gul løk, finhakket
3 hvitløksfedd, hakkede
2 ss hvetemel
3 dl melk
saften av 1/2 sitron
2 dl seterrømme eller creme fraiche
frisk dill, hakket ( ca 1 potte)
400 gr butterdeig
1 eggeplomme

Start med å steke kyllingfiletene. Ha litt olivenolje i en ildfast form. Legg i kyllingfiletene. Krydre med salt, pepper og paprikapulver og stek ved 200 grader i ca 20 minutter. Avkjøl litt og skjær i passe biter.
Kok opp vannet (2,5 dl). Ha i litt salt og deretter risen. La risen småkoke under lokk i 10 minutter, eller til alt vannet er absorbert.
Ha smør i en stor stekepanne og stek sopp og løk til løken er gyllen. Krydre med salt og pepper.
Tilsett hvitløk og stek videre mens du rører i et par minutter.
Tilsett hvetemel og rør godt. Ta panna av varmen og tilsett melk, litt av gangen. Rør godt mellom hver gang. Sett panna tilbake på plata og kok opp under stadig omrøring. Smak til med mer salt og pepper, hvis nødvendig. La blandingen småkoke noen minutter.
Rør i kyllingbitene, sitronsaft, rømme og dill.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Finn fram en stot ildfast form med høye kanter. Smør formen med smør. Fordel risen jevnt utover i formen. Hell kyllingsausen over risen.
Kjevle ut butterdeigen til den er stor nok til å dekke formen. Legg deigen som lokk over kyllingsausen. Klem godt ned og rundt kantene slik at deigen fester seg til formen. Er deigen for liten, strekker du den til den passer. Er den for stor, skjærer du av det som er til overs.
Lag 3 snitt på toppen med en skarp kniv. Pensle med sammenvispet eggeplomme og sett inn i ovnen.
Stek paien i 10 minutter. Skru ned varmen til 180 grader og stek i ytterligere 25 minutter. Paien er ferdig når den har fått en gyllenbrun og sprø skorpe.
Server paien med grønn salat til. :)


Tips:
* Lag kyllingsausen dagen i forveien for å spare tid.
* Til denne retten kan du også bruke kalkun.
* Har du rester etter kalkun- eller kyllingmiddag, er de ypperlige å bruke i denne paien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...