lørdag 1. oktober 2011

Pizza med parmaskinke og mozzarella


Nå er det lørdag og pizza står på menyen. :) Idag blir det pizza med parmaskinke og mozzarella.
Her er oppskriften:

Pizzadeig
50 gr gjær
4 dl lunkent vann (beregn 1 dl vann pr person)
1 ts salt
en klype sukker
70 ml olivenolje
640 gr hvetemel (bruk gjerne italiensk pizzamel)

Fyll
pizza- eller tomatsaus ( hjemmelaget eller ferdig på boks, jeg pleier å kjøpe MUTTI pizzasaus)*
fersk mozzarella i skiver
parmaskinke
tomater, i skiver
svarte oliven, delt i to
salt og pepper
oregano
basilikum

Rør ut gjæren i litt av vannet. Tilsett resten av vannet og de øvrige ingrediensene. Elt i ca 8 minutter. Dekk bollen med plast og la deigen heve i 1 time.
I mellomtiden lager du fyllet.
Ha deigen på et melet bakeunderlag og del i 3 biter. Kjevle ut hver bit til en passe tynn leiv (italiensk pizza har tynn bunn). Det kan lønne seg å kjevle ut direkte på bakepapir. Da kan du unngå at deigen går i stykker når du løfter den over på bakepapir.
Smør på tomatsaus, legg på mozzarellaskiver (ikke ta på for mye da osten er veldig mektig), parmaskinke, tomater og oliven. Krydre med salt, pepper, basilikum og oregano.
Stek pizza nederst i ovnen på 250 grader til den er passe stekt. Du kan også steke flere pizzaer samtidig hvis du bruker varmluft. (230 grader).
Del opp pizza i passende biter og server! I Italia pleier man å brette pizzabiten med fyllet inn og spise med hendene. :)

* Prøv også med pesto istedenfor pizzasaus. Pesto, mozzarella og parmaskinke smaker himmelsk sammen. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...