fredag 28. oktober 2011

Sjokoladerullekake med kirsebærsyltetøy - edderkoppens drøm :)


Imse vimse spindel
klättra' upp för trå'n.
Ner faller regnet
spolar spindeln bort.
Upp stiger solen,
torkar bort allt regn.
Imse vimse spindel
klättra' upp igen!

Jeg tenker alltid på denne teksten når jeg ser en edderkopp eller spindelvev. Du lurer kanskje på hvorfor i all verden tenker jeg på svensk? Det heter jo "Lille Petter Edderkopp" på norsk!
Da guttene var veldig små, reiste vi på ferie til Kypros. Det var et Blue Village hotell vi bodde på og flinke Startour hadde rolig underholdning for barna hver kveld slik at foreldrene kunne sitte og nyte middag i fred og ro. Startour har gjerne reiseledere fra hele Norden og noen kvelder satt en svensk reiseleder og spilte gitar og sang for barna. Det var slik de lærte seg den svenske versjonen av Lille Petter Edderkopp. Dette ante jeg ikke noe om før jeg kom for å hente barna i barnehagen en dag etter ferien og den ene barnehagetanten spurte meg om hvorfor mine barn sang på svensk? :))))
Jeg hadde veldig lyst til å bake og spurte barna om det var noe spesielt de kunne tenke seg. Sjokoladerullekake! Jeg hadde også et glass kirsebærsyltetøy i kjøleskapet som jeg ikke visste helt hva jeg skulle bruke til. Og da ble det Halloweeninspirert sjokoladerullekake med kirsebærsyltetøy!
Her er oppskriften:

4 egg
2 dl sukker

1,75 dl melblanding: 1/2 hvetemel og 1/2 potetmel
1 drøy ts bakepulver (ca 1,3 ts)
1 ts vaniljesukker
2-3 ss kakao
kokosmasse

Fyll:
kirsebærsyltetøy
3 dl pisket kremfløte, kan sløyfes

Pynt:
100 gr mørk sjokolade, gjerne minst 70% kakao
50 gr hvit sjokolade

Sett stekeovnen på 225 grader.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis, ca 5 minutter. Bland sammen det tørre og ha oppi eggedosisen. Bland alt raskt sammen. Bruk gjerne slikkepott. Det er viktig å ikke røre for mye.
Ha bakepapir i bunnen av en stor langpanne ( 30x40 cm). Smør papiret lett med smør eller rapsolje. Hell røra i panna og fordel den utover med en slikkepott.
Stek bunnen midt i ovnen i 5 minutter.
Dryss kokos eller sukker oppå kaken. Legg bakepapir over, legg på rist og snu kaken opp ned. Ta av panna og fjern bakepapiret. Legg langpanna over kaken og la den bli helt kald, da vil den ikke sprekke når du skal rulle - :).
Smør fyllet over kaken og rull sammen ved hjelp av papiret. Rull fra den lange siden. Del kaken i to og rull over på et eller to fat.
Smelt den mørke sjokoladen over vannbad. Stryk den smeltede sjokoladen forsiktig over kaken. Bruk gjerne en slikkepott eller spatula.
Smelt den hvite sjokoladen over vannbad. Ta frem en sprøytepose og sett den nedi et glass, brett ned kantene på sprøyteposen over glasset. Det blir så mye enklere å fylle posen med den smeltede sjokoladen hvis du gjør det. :) Hell sjokoladen over i sprøyteposen og lag en liten tut.

Slik lager du spindelvev:
Sprøyt ut en liten prikk i midten først, deretter sprøyter du ut en sirkel rundt prikken og fortsetter med å sprøyte ut sirkler til du synes spindelvevet er passe stort.
Nå tar du en tannpirker og tegner striper fra prikken i midten og helt ut til den siste sirkelen. Stopp litt utenfor sirkelen. Tegn striper med jevne mellomrom.
Du kan lage så mange og så store spindelvev du bare vil. Har du ikke lyst til å lage spindelvev, kan du for eksempel sprøyte ut tynne striper av den hvite sjokoladen.

Sett kaken i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Kooooos deg :)
God helg!

* Du kan bruke det syltetøyet du liker best. Eplemos som fyll i sjokoladerullekake smaker himmelsk! :)
* Du kan også piske krem og ha det sammen med syltetøy som fyll, hvis du liker det eller ønsker en ekstra flott rullekake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...