onsdag 26. oktober 2011

Tabbouleh med grillet halloumi


Tabbouleh er en bulgursalat som har sin opprinnelse fra Midtøsten. Jeg lager ofte tabbouleh og du finner flere oppskrifter med bulgur ved å trykke på etiketten "bulgur".
 Denne oppskriften fant jeg på BBC GoodFood. Grillet halloumi og deilig bulgursalat hørtes veldig godt ut. Forrige gang vi hadde halloumi til middag, falt ikke osten helt i smak hos familiens herrer. :) Men denne gangen var det ikke noe problem. Det kan hende at osteskivene var litt tynnere og bedre stekt, eller så var tabbouleh og halloumi en heldig kombinasjon. Prøv du også! Til 4 trenger du:

150 gr bulgur
4 sitroner: saften av 2 sitroner + 2 sitroner til servering
olivenolje
6 vårløk, i skiver
en bunt frisk persille, finhakket
liten bunt mynte, finhakket
150 gr cherrytomater, delt i to
1/2 agurk, i små terninger
250 gr halloumi, delt i 8 skiver
salt og pepper

Ha bulgur i en bolle og hell over 250 ml kokende vann. La stå i 10 minutter og deretter rør lett med en gaffel.
Bland sammen sitronsaft, 2 ss olivenolje, vårløk og ca 1 ss persille og mynte. Krydre med salt og pepper. Sett til side et par ss av dressingen og hell resten over bulguren. Rør godt.
Tilsett resten av urtene, tomater og agurk og bland alt sammen. Smak til med mer salt, pepper og sitronsaft, hvis nødvendig.
Ha litt olje i en stekepanne og brun halloumi på begge sider.
Fordel tabbouleh på serveringsfat og ringle over resten av dressingen. Server med halloumi og sitronbåter. :)

1 kommentar:

  1. Dette er en god kombinasjon ja. Hadde litt dilla på dette i sommer og spiste det til lunsj en del. Her var også mannen skeptisk, spesielt siden halloumi kan "knirke" litt når man tygger i den og det smaker jo heller ikke så veldig mye, men jeg synes det er godt og gir litt substans til salaten. :-)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...