søndag 20. november 2011

4-kornbrød


Veldig godt og saftig grovt brød, som holder seg lenge. Hel rug i deigen krever bløtlegging over natten, så du må huske på det dagen før du skal bake.
Originaloppskriften kommer fra Trines matblogg, men jeg har forandret både oppskriften og fremgangsmåten for å gjøre det enklere og ikke så tidskrevende. Til 4 brød (1,5 l) trenger du:

Dag 1:
4 dl kokende vann
200 g hel rug
100 g solsikkekjerner
100 g sesamfrø, evt 1/2 sesamfrø + 1/2 gresskarkjerner
100 g linfrø

Dag 2:
1 liter lunkent vann
125 g sammalt rug grov
125 g sammalt rug fin
1,1 kg hvetemel
1 ss salt
50 gr gjær

Bland alle ingrediensene til dag 1 i en bakebolle. Dekk med lokk eller plast og la det stå på kjøkkenbenken natten over.
Ha alle ingrediensene fra dag 1 og 2 i en stor bakebolle/kjøkkenmaskin og elt godt til du har en fin og smidig deig, ca 10-15 minutter. Hell halvparten av deigen over i en annen bakebolle, hvis den du har ikke er stor nok. Dekk til med plast, og la deigen heve i ca 1 time.
Ha deigen over på et lettmelet bakeunderlag og del i 4 emner. Form emnene til brød og legg i smurte brødformer.
La brødene etterheve under et bakeklede i ca 45 minutter.
Stek brødene ved 200 grader/180 grader varmluft i 45 minutter.
Avkjøl brødene på rist. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...