tirsdag 22. november 2011

Blåbærsuppe og blåbærkompott


Det er så deilig å kunne nyte en varm dessert på en kald vinterdag. Har du noen bær i fryseren og har lyst på dessert, er det bare å lage en bærsuppe eller -kompott. Veldig fort gjort og godt! Erstatter du sukker med sukrin, kan du kose deg med god samvittighet. :)
Her er oppskriften:

450 gr blåbær eller andre bær
4 dl vann
1 dl sukrin/sukker (mengde avhenger av hvor sure/søte bær du har)
1 vaniljestang
1 ts flytende honning (kan sløyfes)
litt revet limeskall (kan sløyfes)
potetmel

Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha bær, vann, sukrin/sukker, vaniljefrø og vaniljestang i en kjele, og kok opp. La bærene småkoke under lokk i 10-15 minutter. Smak til med honning og limeskall, evt. mer sukrin/sukker.
Rør ut potetmel i litt kaldt vann. Mengde avhenger av om du ønsker suppe eller kompott. Til suppe brukte jeg 2 ss. Til kompott ville jeg brukt dobbelt så mye, kanskje mer. La suppen/kompotten småkoke til den tykner. Er den ikke tykk nok, tilsett mer potetmel. Det er ikke sikkert du trenger å bruke så mye potetmel, hvis du har fastere bær. Mine blåbær var veldig bløte.
Ta ut vaniljestangen og server desserten med pisket krem eller lett creme fraiche.
Nyyyyt :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...