lørdag 26. november 2011

Min favorittgryte


Dette er uten tvil min favorittgryte. Retten består av noen få ingredienser, og smaker kjempegodt. Denne gryten kan du servere til både hverdag og fest.
Til 4 trenger du:

700 gr strimlet storfekjøtt
1 dl vann
2 store røde paprikaer, i store biter
2 gule løk, i store biter
250-300 gr champignon, i store biter
3 dl creme fraiche
noen brunostskiver
salt og pepper
smør til steking

Smelt 1 ss smør i en gryte. Ha i kjøtt i små porsjoner av ganger. Brun kjøttet raskt på sterk varme. Hell over vann og la det putre under lokk i ca 30 minutter.
I mellomtiden steker du paprika, løk og sopp lett i en stekepanne. Bruk smør til steking. Det er viktig å ikke steke grønnsakene for lenge. De er ferdige når soppen har blitt mørkere i fargen og løken har blitt blank. Det holder med 3-4 minutter. Krydre med salt og pepper og sett til side.
Ha creme fraiche i gryta og rør godt. Krydre med salt og pepper. Tilsett de stekte grønnsakene og soppen., og kok opp. Rør i noen brunostskiver, og la de smelte. Ta en smaksprøve. Er det for lite ost, tilsetter du mer. Smak til med mer salt og pepper hvis nødvendig.
Server med ris eller poteter og grønn salat. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...