fredag 4. november 2011

Sharlotka


Sharlotka er en russisk eplekake, som er meget luftig, saftig og god på smak. Kaken består av få enkle ingredienser og er superrask å lage. Passer perfekt til kveldskos på en kald høstdag. :)
 Familiens oppskrift er slik:

4-5 store egg
en klype salt250 ml sukker
1 ts vaniljesukker
250 ml hvetemel
5-6 epler i terninger
brødsmuler eller knuste tørre kjeks

Sett stekeovnen på 180 grader.
Visp eggehviter med en klype salt og halvparten av sukkeret til massen begynner å stivne.
Visp eggeplommer med vaniljesukker og resten av sukkeret til eggedosis.
Vend eggehvitene forsiktig i eggeplommene. Vend i hvetemelet til slutt. Rør forsiktig med en slikkepott.
Smør en rund kakeform, ca 24 cm i diameter og strø enten med brødsmuler eller knuste tørre kjeks.
Hell halvparten av røren i formen. Fordel epleterningene over røren. Det vil se ganske mye ut, slik skal det være. Hell resten av røren over eplene.
Stek kaken i ca 40-50 minutter til den er gyllenbrun på toppen. Sjekk med kakenål om den er gjennomstekt.
Hvelv kaken opp ned på et fat uten å avkjøle den først.
Strø gjerne knuste kjeks på toppen og sidene av kaken mens den er varm. Da vil smulene feste seg bedre til kaken. Jeg gjorde ikke det denne gangen da alle kjeksene ble spist opp av de små mens kaken stod i ovnen. :)
Kaken er fuktig inni og holder seg godt, hvis du oppbevarer den i kjøleskapet. :)

2 kommentarer:

  1. Hei og takk for resept på en russisk sharlotka. Her kan du finne resept på den polske szarlotka'en:
    http://easteuropeanfood.about.com/od/polishdesserts/r/szarlotka.htm
    sammen med litt informasjon om denne kaken. Håper du liker den :-)

    SvarSlett
  2. Hei Hanna og takk for en koselig kommentar. :) Jeg skal garantert prøve den polske szarlotka'en. Har allerede skrevet ut oppskriften og lagt i ventemappen :). Har også linket til nettsiden her på bloggen. Den så veldig spennende ut. Takk for tipset! :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...