torsdag 29. desember 2011

Honningglasert skinke med ris og stekt løk


Denne skinken er såååå nydelig. Den er så mør og fin i midten, og har en sprø og litt søt skorpe, som smaker jul. Oppskriften kommer fra Gordon Ramsay og anbefales på det sterkeste.
Beregn ca 4 timer fra du starter til skinken er ferdig. Til 6-8 personer trenger du:

2 kg skinkestek, uten bein og ikke røkt eller kokt
1 gulrot, hakket
1 løk, hakket
1 purre, hakket
1 kanelstang
1 ts hel sort pepper
1 ts korianderfrø (kan sløyfes)
2 laurbærblader
ca 25-30 hele nelliker

200 gram demerarasukker
25 ml sherryeddik
100 ml Madeira eller Marsala
250 gram honning

ris
1-2 gul løk, i skiver

Ha skinken i en stor kjele og hell over kaldt vannet til skinken er dekket. Tilsett gulrot, løk, purre, kanelstang, pepper, koriander og laurbærblader. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 2,5 time. Tilsett mer kokende vann etterhvert som vannet fordamper.
Hell av vannet og la skinken avkjøle seg litt.
Sett stekeovnen på 190 grader.
Ha skinken over i en ildfast form. Ta av skinnet og la det sitte igjen et jevnt fettlag. Skjær et rutemønster i fettet. Stikk nelliker i midten av hver rute.
Ha sukker, sherryeddik og vin i en kjele og kok opp. Tilsett honning og kok opp igjen. Ta kjelen av varmen.
Hell halvparten av sausen over skinken og sett formen inn i ovnen. La skinken steke i 15 minutter.
Ta formen ut av ovnen og hell resten av sausen over skinken. La skinken steke i 35 minutter til. Øs sausen over skinken med jevne mellomrom, ca 3-4 ganger.
La skinken hvile i ca 15 minutter før du skjærer den i skiver og serverer.
Kjøttet blir så mørt og godt at du ikke behøver saus.

Kok risen etter anvisning på pakken. Stek løkskivene i smør til de er møre og fått litt farge. Bland sammen ris og løk.

Server skinke sammen med ris og løk og grønn salat. :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...