mandag 26. desember 2011

Juletorsk med italiensk vri


Etter to kraftige kjøttmiddager er det deilig med en lett torskemiddag med spennende tilbehør. Idag blir det ovnsstekt torskefilet med sprøstekt spekeskinke, oliventapenade og pesto. Som hovedtilbehør kan du ha poteter eller pasta. Denne gangen valgte vi blomkål- og brokkoliris for en lettere variant. Lavkarbo ble det også.
Til 4 trenger du:

1 kg torskefilet
olivenolje
sitron- eller limesaft
salt og pepper

2 hvitløksfedd, presset
saften av 1 sitron eller 2 lime
2 ss kapers*
5-6 ansjosfileter, hakket
250 gr svarte oliven, hakket
en liten bunt frisk bladpersille, hakket
3-4 ss olivenolje
salt og pepper

100 gr spekeskinke, gjerne Parmaskinke, i strimlerStart med å lage oliventapenade.
Ha hvitløk, sitron- eller limesaft, kapers og ansjos i blender og kjør i noen sekunder til du har en jevn og flytende masse. Bland massen sammen med oliven og persille. Rør i olivenolje til du har en fin og passe tykk tapenade. Smak til med salt og pepper, hvis nødvendig. Sett til side.

Sett stekeovnen på 200 grader. Ha litt olivenolje i en ildfast form. Legg torskefileten i formen. Drypp sitron- eller limesaft over fisken og krydre med salt og pepper. Stek fisken i 15-20 minutter, avhengig av filetstørrelsen. Har du små fileter, reduserer du steketiden til 10-15 minutter. Fisken er ferdig når den flaker seg.

I mellomtiden lager du resten av tilbehøret.
Sprøstek skinke i en tørr panne.

Lag pesto eller bruk ferdig pesto på glass.

Lag blomkål- og brokkoliris.

Del torskefileten i serveringsstykker. Legg torskestykkene på tallerkener. Topp med et par ss oliventapenade og noen skinkestrimler. Ha blomkål- og brokkoliris eller annet tilbehør og pesto ved siden av fisken, og server! :)

*Det kan være en fordel å skylle kapers i vann før bruk for å få bort noe av eddiksmaken. Italienere vil helst bruke saltinnlagte kapers, men de er dessverre vanskelige å få tak i her i Norge.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...