søndag 11. desember 2011

Sissels grovbrød


Veldig godt grovt brød med solsikke, linfrø og gresskarkjerner. Frøene skal legges i bløt i noen timer eller helst over natten, så du må gjerne starte dagen i forveien.

Oppskriften kommer fra Trines matblogg. Til 3 brød (1,5l) trenger du:

Dag 1:
 
75 gram havrekli
75 gram solsikkekjerner
75 gram gresskarkjerner
75 gram linfrø
50 gram havregryn
200 gram sammalt hvete grov
200 gram sammalt rug grov
9 dl kaldt vann

Dag 2:
 
2 dl vann
1 ss maltekstrakt
1 ss salt
25 gram gjær
1 kg hvetemel

Bland alle ingrediensene til dag 1 i en bakebolle. Dekk til med plast eller lokk og la stå på kjøkkenbenken over natten.
Ha alle ingrediensene fra dag 1 og 2 i en stor bakebolle. Elt til du får en fin og elastisk deig, ca 10 minutter. Dekk til med plast og la deigen heve i ca 1,5 time.
Ha deigen over på et bakeunderlag og del i tre emner. Form emnene til brød, som du legger i smurte former.
La brødene etterheve i ca 45 minutter,
Stek brødene nederst i ovnen ved 200 grader i 45 minutter.
Avkjøl brødene på rist.
 
God søndag! :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...