torsdag 22. desember 2011

Sjokoladetrøfler


Da var årets julebakst i boks! I år bakte jeg en stor porsjon lussekatter og juleboller, så vi har nok til hele jula. Det ble også: 
Jeg skulle gjerne bakt enda mer, men tiden strakk dessverre ikke til. Siste innsats før jul ble disse nydelige sjokoladetrøfler med klementinsmak.
Du kan variere smaken i det uendelige. Erstatt klementiner med appelsin eller sitron. Eller hva med å lage sjokoladetrøfler for voksne ved å tilsette litt cognac eller dessertvin? Du kan dyppe trøflene i smeltet sjokolade og drysse over litt havsalt eller chilipulver, hvis du ønsker en ekstra spennende smak. Ellers kan du rulle trøflene i kakao, hvis du vil gjøre det enkelt. Denne gangen valgte jeg å lage barnevennlige sjokoladetrøfler. Noen rullet jeg i kokos, noen i hakkede mandler og noen i hakkede pistasjnøtter. Det ble veldig lekkert. Jeg fikk også hjelp av Christian til å trille kuler. Det lovte jeg å skrive om i innlegget. :) Du trenger:

2 dl kremfløte
1 ss smør
400 gr mørk sjokolade, helst 70% kakao
revet skall av 2 klementiner
litt klementinsaft

kokosmasse
hakkede mandler
hakkede pistasjnøtter

Grovhakk sjokoladen og ha den i en kald glassbolle.
Varm opp fløten nesten til kokepunktet. Det er viktig at fløten ikke koker. Rør i smøret til det er smeltet. Tilsett klementinskallet.
Hell den varme fløten over sjokoladen og rør til sjokoladen er smeltet og du har en jevn og klumpefri masse.
Smak til med klementinsaft eller dessertvin e.l.
Sett sjokolademassen i kjøleskapet og la den stå i minst 2 timer. Den kan gjerne stå over natten.
Trill passe store kuler. Det er en fordel å bruke gumminhansker og jobbe raskt. Massen blir fort klissete, særlig hvis det er varmt på kjøkkenet.
Rull kulene i det du måtte ønske: kokos, pistasj, mandler, kakao etc.
Oppbevar trøflene i kjøleskapet. De holder seg 3-4 dager pga fløten. Men jeg kan garantere at du slipper å bekymre deg for holdbarheten. :)

2 kommentarer:

  1. Oi, for en bakeliste hos deg! God jul til deg og dine, håper du fortsetter å inspirere på matfronten neste år også!
    Julehilsen fra meg

    SvarSlett
  2. Takk for det, Trine!
    Juleklem :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...