tirsdag 6. desember 2011

Spekesild til forrett eller julefrokost


Denne enkle silderetten er pappas spesialitet. Han laget det ofte da jeg var liten, og da satt vi sammen på kjøkkenet og gaflet i oss sild og masse rugbrød. Jeg fikk så lyst på spekesild da vi var i butikken i helgen, og da husket jeg pappas oppskrift.
Denne retten kan du servere både som en forrett eller smårett. Du trenger:

1 spekesild (det er viktig at den ikke er for salt)
1 gul løk, i tynne skiver
eddik
olivenolje eller annen olje du liker
hakket bladpersille

Rens og skjær fisken i ca 1,5-2 cm tykke skiver, Legg skivene tett inntil hverandre på et serveringsfat.
Skjær løken i tynne skiver eller ringer og legg over fisken.
Drypp litt eddik over løken og fisken.
Ringle over olje.
La silden stå og trekke litt før servering.
Strø litt hakket bladpersille over og server med rugbrød. :)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...