tirsdag 27. desember 2011

Test av Korni kjeks
(Bildene er lånt fra kavli.no)

For et par måneder siden fikk jeg en forespørsel fra Kavli om jeg kunne tenke meg å teste og si hva jeg synes om deres nye produkter: Korni kjeks. Siden vi er en kjeksglad familie kunne jeg ikke si nei til dette. :) Guttene ble overlykkelige da de fikk høre at vi skulle få en pakke fra Kavli. Noen uker senere hentet jeg pakken på posten og der var det:

- Korni Havsaltet 63 % fullkorn
- Korni Rug 52% fullkorn
- Korni Sibas søt havrekjeks 18% fullkorn
- Korni Spelt 80% fullkorn

Hele familien deltok i testen og her er resultatet:

1. plass: Sibas søt havrekjeks - hele familiens favoritt. God på smak og passer utmerket til søtt pålegg.
Havrekjeksene var de som ble spist opp først.
En liten anmerkning: kjeksen har litt melete konsistens og det kunne ha vært litt mer havresmak.

Delt 2. og 3. plass: Spelt og Rug
Speltkjeksen er veldig nøytral og god på smak og passer til alle slags pålegg. Litt melete i konsistensen.

Rugkjeksen var den eneste som var litt sprø og kornete i kosistensen og ga en følelse av å spise en fullkornkjeks, selvom den inneholder kun 52% fullkorn. Meget god på smak. Passer til det meste, men kanskje ikke så god til søtt pålegg.

Spelt og Rug fikk delt 2. og 3. plass fordi speltkjeksen ble veldig godt likt av hele familien, og rugkjeksen var både god på smak og fin i konsistensen, og ble godt likt av oss voksne at det ble vanskelig å velge mellom de to typene.

4. plass: Havsaltet
Havsaltet ble rangert nederst fordi: 1. barna nektet å smake på de da de så masse sesamfrø på toppen av kjeksene. 2. Jeg likte ikke at sesamfrøene smakte brent og spiste kun en kjeks. Min mann, derimot, syntes at brentsmaken var veldig god, og syntes det var helt ok å få boksen for seg selv. :) Men jeg må si at selve kjeksen smakte kjempegodt, og at det var kun sesamfrøene som gjorde at barna og jeg ikke likte de så godt.

Konklusjon:
Alt i alt synes vi at kjeksene var veldig gode, og vi kommer garantert til å ha de på bordet igjen. Størrelsen på kjeksene var perfekt. Du kan ha på vanlig pålegg uten å risikere at alt ramler ned pga kjeksstørrelsen eller fordi kjeksen er for tynn og kan knekke.
Det er også positivt at kjeksene finnes i 4 varianter - noe for enhver smak. At de er litt sunnere er også positivt.
Kjeksene kan nytes både som mellommåltid eller avslutning på lørdags-/søndagsfrokost eller lunsj, som vi pleier å gjøre.
Pakkene/boksene er veldig praktiske. Du slipper poser, strikk og kakebokser. Kjeksene kan serveres i boksen sin, med mindre du skal ha gjester og skal ha det veldig fint. Kjeksene holder seg lenge i disse boksene. Vi har en boks Rugkjeks igjen, og den har vært åpen i snart to måneder. Kjeksene smaker like godt og er like sprøe ennå.
Når det gjelder pris, kan jeg ikke si at Korni kjeks skiller seg ut blant andre typer og merker.
Er det noe å utsette på kjeksene, så er det en melete konsistens, spesielt på havre- og spelt. Ikke plagsomt, og ikke noe du ikke kan venne deg til, men kanskje mulig å forbedre?

Mer info om Kavli og Korni kjeks finner du HER.


Avbildet: Sibas Havrekjeks med brunost på, Speltkjeks med brie og honning - barnas favoritt :), Havsaltet kjeks med gulost og agurk, og Rugkjeks med cambozola og søt paprika - veldig godt! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...