tirsdag 24. januar 2012

Chebureki


Chebureki er en typisk kaukasisk og tatarsk rett som består av frityrstekt deig fylt med kjøttdeig, løk, koriander og persille. Dette var første gang jeg laget disse, og de ble helt perfekte: saftige inni og sprøe utenpå, og smakte kjempegodt.
Chebureki er veldig enkle å få til. Deigen er fin og elastisk, klistrer seg ikke til hendene eller bakeunderlaget, og er utrolig samarbeidsvillig når du skal kjevle. Du må bare prøve!
Til ca 12 chebureki trenger du:

Deig:
375 ml kokende vann
1,5 ts sukker
1 ts salt
1,5 ts vodka (kan sløyfes, men det er vodkaen som gjør deigen sprø)
180 ml rapsolje eller en annen nøytral olje
ca 1,2 l hvetemel

Kjøttfyll:
500 gram karbonadedeig
400 gram kjøttdeig av svin
1 gul løk eller 2-3 vårløk eller en bunt gressløk, hakket
noen stilker bladpersille, hakket
noen stilker koriander, hakket
salt og pepper
2,5-3 dl vann eller kjøttbuljong

olje til frityrsteking

Start med deigen. Rør ut sukker og salt i vannet. Tilsett vodka og olje. Rør i mel, litt etter litt. Du kan elte i kjøkkenmaskin eller for hånd. Jeg elter for hånd da det går veldig fort, og deigen er veldig fin å jobbe med. Jeg rører med en tresleiv i begynnelsen, så hvelver jeg deigen over på et bakeunderlag og elter videre for hånd. Elt godt til du har en glatt og smidig deig. Slå deigen i bordet flere ganger. Det vil gjøre deigen mykere og enda mer samarbeidsvillig.
Legg deigen i en bakebolle og pakk den inn i plastfolie. La deigen hvile i 15-20 minutter. Elt den på nytt i 1-2 minutter. Legg deigen tilbake i bollen, og la den hvile i 15-20 minutter til. Elt igjen, og sett deigen i kjøleskapet i ca 15 minutter.
I mellomtiden lager du kjøttfyllet. Bland sammen kjøttdeig. løk, persille og koriander. Krydre godt med salt og pepper. Tilsett kaldt vann til du har en saftig og løs deig. Jeg brukte litt over 2,5 dl vann.
Ta deigen ut av kjøleskapet. Del deigen i 12 emner. Kjevle hvert emne til en rund leiv, ca 20 cm i diameter og 2-3 mm tykk. Fordel 1-2 ss kjøttfyll over den ene halvdelen, ca 1,5 cm fra kanten. Legg den andre halvdelen over og klem sammen kantene. Renskjær kanten med et pizzahjul. Klem kanten med en gaffel for å forsegle.
Varm olje i en stekepanne eller frityrgryte. Du kan med fordel bruke to stekepanner - det sparer tid. Friter chebureki på middels/høy varme til de er gyllenbrune på begge sider. Steketid er ca 5-8 minutter på hver side.
La chebureki renne av seg litt på bakepapir før servering.
Du trenger ingen tilbehør til chebureki. De skal spises som de er, men du kan ha ketchup eller chilisaus til. :)

5 kommentarer:

 1. Hørtes kjempe gode ut disse også. Bli jo bare mer og mer man MÅ prøve her.Vivian :)

  SvarSlett
 2. Spennende. Synes det er moro å lese om, for oss nordmenn, litt ukjente retter. Mye godt. :-)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for hyggelige kommentarer, Vivian og Lemonia! Jeg har nesten glemt hvor godt maten fra hjemlandet smaker. :)Skal prøve å bli flinkere til å lage mer av det fremover.

  SvarSlett
 4. Светлан, а если их в духовке запечь, совсем не то получится?

  SvarSlett
  Svar
  1. Да, тогда получится пирожки с мясом :). Лучше жарить в масле :)

   Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...