mandag 2. januar 2012

Honning- og bananrundstykker


Her kommer gårsdagens etterfølger: honning- og bananrundstykker. Oppskriften kommer også fra Jamie Oliver. Du får deilige, passe søte, fuktige, litt seige og litt klissete rundstykker med herlig smak av banan og honning. Disse rundstykkene passer perfekt til tekos, og vil bli likt av både store og små.
Jamie deler opp deigen i 10 biter, men jeg synes at rundstykkene blir altfor store da, så jeg anbefaler å dele deigen i ca 16 biter. Her er oppskriften:

50 gram gjær
625 ml blanding av 6 moste bananer og lunkent vann
8 ss flytende honning
2 ss sukker
2 ts salt
1 kg siktet hvetemel
1 håndfull finhakkede mandler (kan sløyfes)

Mos bananene i en blender, hvis du har. Hvis ikke, kan du mose de med en gaffel. Det er viktig at bananmosen blir så flytende som mulig. Mål opp bananmosen. Har du mer enn 625 ml, kan du velge om du vil ta av det som er til overs, eller bruke alt og tilsette litt mer mel i deigen. Har du mindre enn 625 ml, tilsetter du lunkent vann til du har 625 ml væske.
Smuldre gjæren i en bakebolle. Hell bananvæsken over. Tilsett 4 ss honning og resten av ingrediensene. Elt godt i ca 8-10 minutter.
Dekk bollen med plastfolie og la deigen heve i 40-45 minutter.
Finn fram en stor ildfast form, evt. kan du bruke 3-4 brødformer. Smør formen med smør og strø over hvetemel. Hele formen skal være dekket av mel på innsiden. Snu formen opp ned og rist av det overflødige melet. Du kan også bruke en bakepapirkledt stekeplate.
Ha deigen over på et lett melet bakeunderlag og del i 16 biter, som du triller til runde boller. Legg rundsstykkene tett inntil hverandre i formen.
Dekk til med kjøkkenhåndkle og etterhev i ca 45 minutter.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved 190 grader i 20-25 minutter til de er gyllenbrune på toppen.
Avkjøl litt på rist og spis de mens de ennå er litt varme. :))))Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...