mandag 9. januar 2012

Jamies spaghetti med kremet kylling- og soppsaus


Nok en gang blir det en pastarett etter Jamie Olivers oppskrift. Denne pastaretten lager jeg veldig ofte. Jeg elsker fløtesaus med sopp, og denne retten er en av mine store favoritter. Anbefales på det sterkeste!
Her er oppskriften:

20 gram tørket porcini/skogsopp
olivenolje
4 kyllingfileter, i mindre biter
salt og pepper
2 hvitløksfedd, i tynne skiver
350 gram forskjellige sopp i biter ( ta det du har eller liker)
2 dl god hvitvin
450 gram spaghetti
5 dl kremfløte
200 gram revet parmesan
frisk basilkum
revet parmesan til servering

Sett stekeovnen på 200 grader.
Ha den tørkede soppen i en bolle med kokende vann, ca 150 ml.
Finn frem en stor stekepanne. Det kan være en fordel å ha en stekepanne med avtagbart håndtak, som tåler stekeovn. Ha et par ss olivenolje i stekepanna.
Krydre kyllingbitene med salt og pepper og brun dem forsiktig i den varme oljen.
Hell vannet av soppen, ta vare på vannet. Ha soppen i panna sammen med hvitløk og resten av soppen.
Tilsett hvitvin og soppvannet. Skru ned varmen, og la det småkoke til vinen har kokt inn litt.

I mellomtiden koker du spaghetti etter anvisning på pakken.

Hell kremfløten over kyllingen, kok opp og skru ned varmen. Krydre godt med salt og pepper. Tilsett den ferdigkokte pastaen og rør godt. Tilsett mesteparten av parmesanen og basilikum, og rør igjen.
Hell alt sammen over i en stor ildfast form, hvis du ikke har en stekepanne med avtagbart håndtak.
Stør over resten av parmesanen.
Sett formen i ovnen, og gratiner i 15-20 minutter til osten er gyllenbrun.
Server straks sammen med litt ekstra parmesan.
Nydelig! :)

2 kommentarer:

  1. Ser veldig godt ut! Jamie er en av mine favorittkokker også :)

    SvarSlett
  2. Er det noen som kan pasta, så er det Jamie :)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...