søndag 22. januar 2012

Jeanettes rugbrød


Dette er et kjempegodt grovt rugbrød. Brødet er saftig og er mye lettere i konsistensen i forhold til Ingers rugbrød som er fuktig og litt kompakt. Denne oppskriften kommer fra Jeanette Roede, og anbefales på det sterkeste!
Oppskriften er til 2 brød (1,5 l). Du trenger:

1 l skummet surmelk
50 gr gjær
1 ts salt
6 dl sammalt hvete grov
4 dl sammalt rug fin
1 dl hvete helkorn
4 dl kruskakli
2 dl havregryn
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl linfrø
1/2 dl gresskarkjerner eller solsikkekjerner

Varm melken til den er fingervarm.
Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett resten av ingrediensene. Elt godt sammen i ca 10 minutter. Deigen skal være grøtaktig.
Dekk bollen med plast og la deigen heve i ca 1 time.
Elt deigen sammen på nytt, dekk bakebollen med plast og la den heve videre i ca 30 minutter.
Fordel deigen i smurte brødformer. Dekk til med klede og la de etterheve i 30 minutter.
Stek brødene nederst i ovnen på 200 grader i ca 50 minutter.
Avkjøl brødene på rist.
Brødene holder seg best hvis du oppbevarer de i kjøleskapet. De er også fine å fryse.
God søndag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...