onsdag 11. januar 2012

Kylling Kiev "Kotlety po-Kievski"


Her har du en god kyllingrett fra mitt hjemland. Merkelig nok har jeg ikke smakt på denne før nå. Mamma hadde en oppskrift, men hadde aldri laget Kylling Kiev selv. Det var liksom restaurantmat det...Vi likte ihvertfall kyllingen veldig godt, så jeg blir nok nødt til å lage den ganske ofte.
Her er oppskriften:

4 kyllingfileter
100 gram smør, romtemperert
frisk persille, hakket (du kan også bruke gressløk)
salt og pepper
400 gram brødsmuler
ca 100 gram hvetemel
2 dl melk
2 egg
rapsolje

Bank kyllingfiletene mellom to lag plast til de er ca 3-4 mm tykke. Krydre med salt og pepper.
Bland smøret sammen med persille. Del smøret i 4 biter og form hver bit til en pølse. Legg smørpølse på enden av hver kyllingfilet. Rull sammen til en tett rull.
Visp sammen egg og melk i en bolle.
Ha hvetemel og brødsmuler i hver sin bolle.
Rull kyllingen i mel, deretter egg, brødsmuler, egg igjen og brødsmuler til slutt. Dette kalles for dobbelpanering. Legg kyllingrullene på bakepapir.
Ha olje i en høy stekepanne eller frityrgryte, evt. kjele. Legg kyllingrullene i når olje koker. Rullene skla helst være dekket av olje, hvis ikke må du snu den av og til, slik at den blir gjennomstekt. Steketid er ca 12-15 minutter.
La kyllingen renne av seg på kjøkkenpapir før servering.
Server Kylling Kiev sammen med stekte poteter og grønn salat. :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...