lørdag 28. januar 2012

Matmuffins #3


Dette er virkelig godsaker. Nydelige, myke og luftige muffins med fetaost og oliven. Disse muffinsene er faktisk enda bedre enn matmuffins #2. :) Også her kan du bruke hvilket som helst fyll.
Til 15 muffins trenger du:

75 gram smør
4 egg
50 gram parmesan
2 dl melk (du kan også bruke fløte, yoghurt, rømme eller kesam)
6 1/2 dl hvetemel (du kan erstatte 2-3 dl med sammalt hvete eller rug, fin eller grov)
2 ts bakepulver
1 ts salt
1 krm cayennepepper, kan sløyfes
150-200 gram fetaost, i terninger
1/2 glass sorte oliven, delt i to
1 ss hakkede soltørkede tomater
2 ss hakket ruccola

Sett stekeovnen på 200 grader.
Finn frem muffinsformer. du kan bruke både papir- og silikonformer eller muffinsbrett. Jeg brukte papirformer og brett. Smør formene med litt smeltet smør, da blir det lettere å få muffinsene ut av formene.
Smelt smøret.
Visp sammen smør, egg, parmesan og melk.
Bland sammen det tørre og rør i melkeblandingen.
Rør i fetaost, oliven, soltørkede tomater og ruccola.
Fordel deigen i former ved hjelp av en isskje eller to spiseskjeer. Fyll formene helt opp.
Stek muffinsene midt i ovnen i ca 25 minutter til de er gyllenbrune på toppen.
Avkjøl muffinsene på rist. :)

Forslag til annet fyll:
- gulost, skinke og vårløk/purre
- gulost og soltørkede tomater
- gulost og grillet paprika
- spekeskinke, hvitløk og gulost
- stekt kjøttdeig krydret med cayennepepper eller chili
- tacokrydret kjøttdeig, paprika, løk og mais
- røkt laks og dill


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...