onsdag 18. januar 2012

Risotto med røkt laks

 
Det finnes utallige varianter av risotto, akkurat som pasta. Jeg lager som oftest vegetarrisotto enten til forrett eller hovedrett, avhengig av anledningen. For noen måneder siden så jeg og Christian Buddy Valastro lage risotto med røkt laks på tv. Christian sa med en gang: " Denne risottoen må vi lage!".
Jeg forandret oppskriften til Buddy ved å endre litt på mengdene samt tilsette hvitløk. Slik ble oppskriften til slutt:

1 l kyllingbuljong
4 ss smør
1 ss olivenolje
3 sjalottløk, finhakket
2 hvitløksbåter, finhakket
400 gram arborioris
1 dl tørr hvitvin
300 gram røkt laks, i strimler
30 ml melk
30 ml fløte
100 gram revet parmesan
2 store eggeplommer
salt og pepper
sitron, skåret i skiver eller båter

Kok opp buljongen og hold den varm.
Ha 2 ss smør og olivenolje i en stor stekepanne og sett på middels varme. Stek sjalottløk og hvitløk et par minutter, til løken er myk.
Tilsett ris og rør godt til risen er godt dekket av oljen. Hell i vinen og rør til den er nesten fordampet.
Tilsett buljongen, en øse om gangen. Rør hele tiden. Vent med å helle i neste øse til den første er nesten absorbert. Fortsett slik til all buljongen er brukt opp. Det vil ta ca 15-20 minutter. Risen skal være al dente.
Rør i 2 ss smør, laks, melk, fløte, parmesan og eggeplommer. Rør raskt til alt er godt blandet.
Smak til med salt og pepper.
Serveres umiddelbart.
Drypp over litt sitronsaft og nyyyyt. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...