mandag 23. januar 2012

Runes fiskesuppe


Kjempegod fiskesuppe med mange spennende smaker! Oppskriften tilhører min mann. :)
Til 4 gode porsjoner trenger du:

1 stilk stangselleri, hakket
1 løk, hakket
6 hvitløksfedd, hakket
1 liten fennikel, hakket
olivenolje
salt og pepper
1 klype safran
1/2 flaske god hvitvin
2 bokser hermetiske tomater
1 fiskebuljongterning
2 laurbærblader
1 ts tørket timian
noen stilker bladpersille
1-2 vårløk, i skiver
800 gram torskefilet, i store biter
300 gram pillede reker
200 gram krepsehaler

Fres selleri, løk, hvitløk og fennikel i litt olivenolje til løken er myk.
Krydre med salt, pepper og safran. Tilsett vinen og la det koke i noen minutter til alkoholen har fordampet.
Ha i tomatbokser, fiskebuljongterning, laurbærblader, timian og hakkede persillestilker. Spar på persillebladene da disse skal brukes senere. Kok opp og la det trekke på svak varme i 10-15 minutter.
Tilsett vårløk og torsk, og la suppen trekke i ca 5 minutter til fisken er gjennomkokt. Ha i reker og krepsehaler på slutten av koketiden. De skal ikke koke, kun varmes opp.
Smak til med mer salt og pepper, hvis nødvendig.
Grovhakk persillebladene og strø over suppen rett før servering.
Server suppen med godt brød til. Du finner mange gode brødoppskrifter her på bloggen. :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...