lørdag 21. januar 2012

Sitronkylling med ovnsstekte grønnsaker


Kylling smaksatt med sitron er faktisk veldig godt. Det viktigste, tror jeg, er å ikke overdrive med sitron. Kylling skal smake kylling, men med en liten anelse sitron.
Denne gangen valgte jeg å bruke kyllinglår, men du kan også bruke filet. Som tilbehør hadde vi ovnsstekte grønnsaker og paprikapoteter. Potetoppskriften finner du HER. Til 4 trenger du:

4 kyllinglår
1 sitron
2 ss tørket oregano eller basilikum, eller en blanding
salt og pepper
olivenolje

4-6 hvitløksfedd
1 squash
1 løk, rød eller gul
2 paprika, fargen bestemmer du
250 gr cherrytomater
1 lite glass sorte oliven

Sett stekeovnen på 200 grader.
Riv skallet av sitronen og press saften. Bland sammen sitronskall, saft, krydder og 1 ss olivenolje.
Legg kyllinglårene i en stor ildfast form eller langpanne. Pensle kyllingen med sitronblandingen på begge sider. Sett formen i ovnen i 10 minutter.
I mellomtiden skjærer du hvitløksfedd, squash og paprika i store biter. La tomater og oliven være hele.
Ta kyllingen ut av ovnen. Fordel grønnsakene rundt kyllingen og stek i ca 30 minutter til.
Har du varmluftsovn, kan du steke grønnsakene i en egen form. Husk da å sette ned temperaturen til 180 grader.
Ta formen ut av ovnen og sjekk om kyllingen er gjennomstekt.
Server sitronkylling sammen med grønnsaker og poteter eller annet tilbehør du måtte ønske.
:) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...