torsdag 12. januar 2012

Stekt svinekjøtt med chorizo- og grønnsaksragu


Dette er en av favorittmiddagene til gutta. Retten består av få og enkle ingredienser, som blir piffet opp av chorizo, stekte brødterninger og deilig timiansaus. Tar ikke lang tid å lage, og det blir garantert ingen middagsrester! Prøv du også. :)
Til 4 trenger du:

500-600 gram godt svinekjøtt, i biter
150-200 gram chorizo, i skiver
1 gul løk, grovhakket
8 poteter, i terninger
1 rød paprika, i terninger
1 rød chili, i skiver
salt og pepper
olivenolje
4 skiver landbrød, i store terninger

Timiansaus:
noen timiankvister
2 dl creme fraiche
salt og pepper

Stek chrorizoen i olivenolje. Tilsett potetterninger og løk. Ha i paprika og chili og stek alt sammen et par minutter.
Hell over vann til det dekker alt. Ikke ha i for mye. La det koke i ca 15 minutter eller til potetene er møre.
I mellomtiden steker du svinekjøttet i olivenolje en egen panne. Krydre godt med salt og pepper.
Når kjøttet er ferdigstekt, tar du det opp og lar hvile på et fat. Stek brødterningene i samme panna, så de får deilig smak av olivenoljen og kjøttfettet.
Smak på grønnsakene. Krydre med salt og pepper, og ringle over litt olivenolje.

Bland sammen creme fraiche og timianblader. Smak til med salt og pepper.

Ha noen skjeer med grønnsaksragu midt på tallerkenen. Anrett kjøttbitene over grønnsakene og topp med brødterningene og en skje timiansaus.
Server straks! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...