onsdag 4. januar 2012

Stekte kamskjell med lun auberginekrem og stekt hvitløk


Denne nydelige forretten hadde vi på nyttårsaften. Forretten falt i smak hos både store og små. Guttene er vanligvis ikke så glade i aubergine, men denne gangen sa de ikke ett ord og spiste opp alt. Tror ikke de merket at de spiste aubergine, for så god var den!
Oppskriften fant jeg på kamskjellesken til Findus!!! Til 4 trenger du:

12 kamskjell, gjerne ekstra store
1 aubergine
4 hvitløksbåter, i skiver
olivenolje
frisk basilikum
1 grantaeple, kan sløyfes

Sett stekeovnen på 200 grader.
Del auberginen i to på langsiden og legg i en ildfast form. Skjær to dype snitt i hver halvdel. Trykk skiver fra to hvitløksbåter helt inn i auberginen. Hell et par ss olivenolje over og sett formen i stekeovnen. Stek auberginen i ca 25 minutter til kjøttet er helt mykt.
Skrap ut auberginekjøttet ved hjelp av en skje og en gaffel, og ha det i en bolle. Gi gjerne kjøttet et par runder med en stavmikser for å få en fin og jevn krem.
Hakk et par never basilikum og bland sammen med auberginekremen. Smak til med salt.
Tørk kamskjellene med papir. Krydre med litt salt. Stek kamskjellene i en varm panne med olivenolje i ca 1-2 minutter på hver side.
Ha et par ss olivenolje i en liten panne og stek raskt resten av hvitløkskivene.
Server de stekte kamskjellene med lun auberginekrem og stekte hvitløkskiver. Er du glad i granateple, eller vil gi forretten litt mer farge, kan du strø over noen granateplekjerner.
:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...