tirsdag 31. januar 2012

Vegisterkaker med wokede grønnsaker


Dette er namis! Medisterkaker uten kjøtt! Ja, det stemmer. :) Disse har vi laget flere ganger allerede, og de er virkelig kjempegode. Gutta kunne ikke skjønne hvordan disse FISKEKAKENE :))) kunne være vegetare. Som dere skjønner, så falt de i smak både hos store og små. Oppskriften fant jeg på VeganMisjonen, som er en veldig fin vegetarmatblogg og kan anbefales på det varmeste. Som tilbehør hadde vi wokede grønnsaker.
Til 4 trenger du:

2 dl hvit ris
4 dl vann
1 ts salt
1 stor blomkål, ca 700 gram, skåret i små biter
2 dl lettkokte havregryn
1/2 buljongterning eller 2 ts vegansk buljongpulver
1 ts malt ingefær
ca 1 ts revet muskatnøtt
pepper og salt
olje til steking
 
Tilbehør:
olivenolje
1 rød chili
4 hvitløksfedd
1/2 kinakål
3 gulrøtter
1 squash
1 løk
150 gram sukkererter
1 gul paprika
1 rød paprika
salt
hakket bladpersille
 
søt chilisaus
 
Kok risen i vannmengden i oppskriften pluss 1 ts salt. Kok til alt vannet er absorbert.
Kok blomkålen såvidt mør. Sil av vannet.
Ha den kokte risen, blomkålen, havregryn og krydder i en stor bakebolle, og mos det med stavmikser til massen er passe jevn. Smak til med salt og pepper.
Form deigen til kaker og stek de i olje til de er gyllenbrune på begge sider. Jeg fikk 20 store kaker.
 
Finhakk chili og hvitløk. Skjær grønnsakene i tynne strimler.
Finn frem den største stekepanna du har eller en wok. Ha i litt olje.
Stek chili og hvitløk i noen sekunder før du tilsetter grønnsakene.
Stek alt raskt på høy varme under stadig omrøring. Smak til med salt.
Dryss over hakket persille rett før servering.
 
Server vegisterkakene med grønnsaker og evt. søt chilisaus. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...