mandag 6. februar 2012

Marinert manchego med paprika og oliven


Manchego er en spansk, hard saueost med veldig god smak. Marinerer du den i olivenolje sammen med masse godsaker, får du en mykere og enda mer smaksrik ost. Denne retten er perfekt hvis du skal servere mange småretter. Manchego får du tak i store matbutikker, bl.a. Meny. Hvis ikke, kan den erstattes med en annen hard/fast ost.
Oppskriften fant jeg på Trines matblogg, og kommer opprinnelig fra Øyvind Hjelles kokebok "Gourmet for begynnere". Du trenger:

1 stor ts hele sorte pepperkorn
200-300 gram manchego, i 1x1 cm terninger
2-3 grillede paprikaer (på glass), i terninger
15 sorte oliven, i skiver
1 ss frisk rosmarin eller timian, grovhakket (jeg brukte tørket timian og det funket det også)
1 dl god olivenolje, ikke altfor bitter
1 ts sherryeddik

Rist pepperkornene i en tørr, varm stekepanne til de blir askegrå. Dette tar noen minutter. Jo lenger de får riste, jo bedre vil de smake. Knus de ristede pepperkornene i en morter e.l.
Ha olivenolje og eddik i et glass med lokk, som rommer ca 500 ml. Rør eller rist godt sammen.
Ha i ost, paprika, oliven, urter og pepper. Vend det hele forsiktig sammen for at osten ikke skal gå i stykker. Pass på å fordele pepperen jevnt over det hele.
Sett på lokk, og la osten få trekke i minst 20 minutter før servering, eller helst over natten.
Den marinerte manchegoen vil holde seg i ca en uke, hvis du oppbevarer den i et tett glass i kjøleskapet.
:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...