fredag 3. februar 2012

Gordon's ostekake med sjokoladevirvler


Denne nydelige kaken ble laget av Christian, som har noe spesielt å feire idag. ;) Dette er en lett og luftig ostekake helt uten gelatin. Kaken består av 3 lag deilig ostefyll og sjokoladefyll som helles i virvler mellom ostefyllet. Fantastisk!
Vi valgte å ikke bruke bunnoppskriften til Gordon Ramsay denne gangen, men min egen. Jeg skriver begge deler i oppskriften. Finn frem:

Bunn:

8 Digestive kjeks
25 gram smeltet smør

evt. bunnoppskriften jeg brukte:
15 Bixit kjeks
120 gram smeltet smør

Ostefyll:

75 ml sitronsaft (ca 1 sitron)
175 gram creme fraiche
475 ml kremfløte
175 gram sukker
450 gram kremost naturell
1 vaniljestang

Sjokoladevivler:

150 gram mørk sjokolade
150 gram kremfløte

Finknus kjeksen og rør i det smeltede smøret. Fordel kjeksmassen nedi en springform, ca 20 cm i diameter. Sett formen til side.
Pisk fløten stiv sammen med creme fraiche og sitronsaft i en stor bakebolle.
Pisk sammen sukker, kremost og frøene fra vaniljestangen i en annen bolle. Vend inn ostemassen i kremen. Sett bollen til side.
Smelt sjokoladen sammen med fløten over et vannbad. Avkjøl til sjokoladen ikke lenger er varm men fortsatt flytende.
Fordel 1/3 av ostefyllet over kjeksmassen. Ringle over den smeltede sjokoladen i en tynn stråle. Lag et virvelmønster. Gjenta to ganger til. Har sjokoladen stivnet i mellomtiden, er det bare å varme opp den litt over et vannbad igjen.
Stikk en tannpirker i kaken og rør rundt for å blande fyllet og lage flere virvler. La kaken være ujevn på toppen. Ikke glatt til, for da vil den bare se gjørmete ut, iflg. Ramsay.
Sett kaken i kjøleskapet i minst 5 timer.
Kos deg. :)
God helg!

* Oppskriften på cakepopsene på bildet finner du HER. Jeg dyppet popsene i smeltet kokesjokolade og litt delfiafett, og Christian og Alexander pyntet de med hjertestrøssel. Popsene blir penere hvis du slipper ett og ett hjerte oppå istedenfor å rulle de i strøsselet. Dette gjelder alt figurformet strøssel. Bruker du vanlig kakestrøssel eller kuler, går det fint å rulle. :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...