søndag 26. februar 2012

Havregrynsbrød


Godt og saftig havregrynsbrød som holder seg lenge. Oppskriften er til 3 brød (1,5l).
Finn frem:

50 gram gjær
5 dl lunkent vann
5 dl lunken lettmelk
3 ss olje
2 ss maltekstrakt
2 ts salt
400 gram lettkokte havregryn
400 gram sammalt hvete fin
400 gram hvetemel + til utbaking

Smuldre gjæren i en bakebolle. Tilsett de øvrige ingrediensene og elt i kjøkkenmaskin til du har en smidig deig, ca 8 minutter. Deigen skal være litt bløt da havregrynene vil trekke til seg mye væske under heving.
Dekk til med plast og la deigen heve i ca 45-60 minutter.
Ha deigen over på et melet bakeunderlag. Elt i mer mel, hvis nødvendig. Brødet blir best hvis du jobber raskt og lar være å elte i så mye mel.
Form deigen til 3 brød som du legger i smurte brødformer.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la brødene etterheve i ca 45 minutter.
Pensle brødene med vann og strø over litt havregryn, hvis du vil.
Brødene stekes ved 200 grader i 45 minutter.
Avkjøl på rist med et håndkle over.
God søndag! :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...