torsdag 23. februar 2012

Hummus


Hummus er en arabisk rett som i hovedsak består av kikerter, tahini, sitronsaft, olje og hvitløk. Det finnes veldig mange forskjellige oppskrifter på hummus, og etter å ha lett litt på nettet, har jeg klart å sette sammen en oppskrift som jeg synes ble veldig god. Hummus kan serveres som dipp eller tilbehør til det meste, og kan også spises som pålegg. Min favoritt er falafel eller kebab i pitabrød sammen med hummus.
Her er oppskriften:

1 boks hermetiske kikerter, ca 240 gram
1 grillet paprika, hakket - fåes kjøpt på glass (kan sløyfes)
50 gram økologisk tahini
3 hvitløksfedd, presset
2 ts sitronsaft
1/2-1 ts salt
1 ts paprikapulver
god olivenolje
 
Skyll kikertene i vann.
Ha alle ingrediensene unntatt olivenolje i foodprocessor/blender og kjør til du har en jevn purè. Du kan også bruke stavmikser.
Spe med olivenolje eller vann til hummusen har fått en glatt og fin konsistens.
Smak til med salt og evt. mer paprikapulver, hvis nødvendig.
Nydelig :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...