torsdag 2. februar 2012

Nirus chicken tikka masala med to typer raita og safranris


Jeg er skikkelig forkjølet om dagen, og har forferdelig lyst på sterk mat eller mat med mye smak i da smakssansen er meget redusert nå for tiden. Dagens middag blir kylling tikka masala etter oppskriften til Niru Kumra, med noen få endringer. Som tilbehør hadde vi to typer raita, som er en slags salat, og safranris. Denne retten er meget god og anbefales på det varmeste. :)
Til 4 trenger du:

Marinade:

1 dl naturell yoghurt
2  hvitløksfedd, revet
1 ss revet frisk ingefær
3 ss sitronsaft
1 ts salt
1/2 ts chilipulver
3/4 ts malt korianderfrø
1 ss frisk koriander
3 ts tandoori masala
3 ss smeltet margarin/olje
1 kg kyllingfilet

Saus:

4 ss olje
1/2 ts malt spisskummen
1/4 ts revet muskat
1/2 ts malt muskat
1 hvitløksfedd, revet eller presset
1 ss revet frisk ingefær
150 g knuste tomater
1 ss tomatpuré
ca 1 krm safran
 salt og chilipulver etter smak
1 ss yoghurt
1 dl fløte
10 cashewnøtter
1 ss finhakket koriander

Riv ingefær og hvitløk på rivjern. Mal spisskummen og korianderfrø. Del kyllingfiletene i stykker på cirka 50 gram.
Bland alle ingrediensene og legg filetene i marinaden natten over eller minst 1 time. Stekes i 10-12 minutter midt i stekeovnen på 225 °C.

Varm olje, ha i malt spisskummen og muskat, og revet muskat. Tilsett tomater, krydder og ingefær. La sausen koke i 2-3 minutter før du tilsetter yoghurt og fløte.
Bland alt godt og tilsett malte cashewnøtter og stekte kyllingfileter. La de trekke i sausen i 5 min.

Safranris:

4 dl basmatiris
8 dl vann
3-4 ss olje
1 ts safran
1 ts salt

Skyll risen godt i vann. Bløtlegg risen i vannmengden i oppskriften.
Varm olje i en stekepanne/kjele og tilsett safran. Tilsett salt og risvann når det freser. Kok opp.
Tilsett risen når vannet koker. Kok på middels varme. Skru varmen ned til laveste temperatur, og la risen småkoke med lokket på de siste 4-5 minuttene.

Raita med poteter:

2 poteter
4 dl kefir
50 gram rød løk, i tynne skiver
3/4 ts salt
2 ss frisk mynte, hakket
litt chilipulver

Kok potetene med skallet på til de er møre. Skrell og skjær i terninger. Bland potetene sammen med resten av ingrediensene. Smak til med chilipulver.

Raita med agurk:

1/2 agurk, i terninger
6 vårløk, i tynne skiver
1 rød chili, finhakket
3 dl naturell yoghurt
hakket frisk persille eller koriander
1/2 ts spisscummin
1/2 ts masala (jeg brukte tandoori)
1 tomat, i terninger (kan sløyfes)
salt

Hakk agurk, vårløk, chili og persille/koriander. Bland sammen med resten av ingrediensene. Smak til med salt.

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...