lørdag 11. februar 2012

Runes pastasaus


Rune har alltid vært flink til å lage tomatsaus til pasta. Hans sauser er alltid spennende fordi du aldri vet hva han vil finne på. Han liker nemlig å eksperimentere med forskjellige smaker. Jeg er nok litt mer konservativ enn ham.
Dette hadde han i sausen denne gangen :):

2-3 ss olivenolje
2 middels store gulrøtter, finhakket
2 stilker stangselleri, hakket
1 stor løk, gul eller rød, hakket
4 hvitløksfedd, hakket
2 bokser knuste hermetiske tomater
2-3 ta tomatpure
litt sterk chilisaus (hvis du vil ha en litt pikant saus)
1-2 ts tørket basilikum
1-2 ts sukker
salt og pepper

Stek gulrøtter, selleri, løk og hvitløk i olivenolje til løken er blank og gulrøttene er litt myke.
Ha i tomater, tomatpure, litt chilisaus, basilikum og sukker.
La sausen småkoke i ca 20 minutter. Smak til med salt og pepper og evt. mer chilisaus.
Server med nykokt pasta og revet parmesan. :)

* Hvis du vil lage saus med kjøttdeig, kan du steke ca 400 gr kjøttdeig sammen med grønnsakene. Deretter følger du oppskriften.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...