fredag 2. mars 2012

Eplehorn


Jeg hadde litt over et halvt glass hjemmelaget eplemarmelade, som ingen orket å spise mer. Vi har nemlig spist endel hjemmelaget syltetøy og marmelade i vinter = luksusproblem! :) Eplemarmeladen holder seg ikke så lenge etter at du har åpnet glasset, så da var det en god grunn til å bake eplehorn. Og de ble NY-DE-LI-GE! Du må bare prøve. Har du ikke eplemarmelade, kan du enten kjøpe eller lage selv. Oppskriften finner du HER.
Til 16 passe store eplehorn trenger du:

25 gram rød gjær
2,5 dl lunken H-melk
75 gram sukker
1 ts vaniljesukker
1 egg
ca 500 gram hvetemel
75 gram smør

eplemarmelade
sammenvispet egg til pensling
perlesukker

Ha alle ingredienser unntatt smøret i en bolle og elt i ca 8-10 minutter til deigen er smidig og slipper kantene. Tilsett smør i terninger, og elt i ca 10 minutter til. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen.
Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, ca 1 time.
Ha deigen på bordet og del den i to emner. Du trenger ikke mel til utbaking. Denne deigen er veldig lett å jobbe med.
Kjevle ut hvert emne til runde leiver, ca 5 mm tykke. Del hver leiv i 8 trekanter. Legg en teskje eplemarmelade på den bredeste siden med litt avstand fra kanten. Rull sammen til horn og legg på bakepapirkledte stekeplater. Hvis du vil ha litt mindre horn, kan du dele deigen i 3 emner og lage 24 stykker.
Dekk hornene med et kjøkkenhåndkle og etterhev i ca 45 minutter.
Pensle med sammenvispet egg og strø over perlesukker.
Stek eplehornene midt i ovnen ved 225 grader i ca 10 minutter.
Avkjøl på rist og nyyyyt... :)
God helg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...