mandag 12. mars 2012

Fylt aubergine


Nydelig og lett rett, som kan serveres både til middag, lunsj eller som en smårett. Fyllet kan varieres i det uendelige. Ta det du har, bland med revet ost og vips har du en spennende rett.
Til 2 gode middagsporsjoner trenger du:

3 auberginer
1 boks hermetisk skinke, ca 325 gram, i terninger eller strimler
200 gram mozzarella, i terninger eller strimler
1-2 hvitløksfedd, presset
2 egg
2-3 dl revet parmesan
2 dl hakket bladpersille
salt og pepper
olivenolje

Sett stekeovnen på 200 grader.
Ha litt olivenolje i bunnen av en stor ildfast form eller langpanne.
Del auberginene i to på langs. Skrap ut innmaten med en skje. Skjær gjerne litt av skinnet på auberginene slik at de kan stå stødig i formen.
Finhakk aubergineinnmaten og ha den i en bolle sammen med skinke, mozzarella, hvitløk, egg og mesteparten av parmesanen. Rør til slutt i hakket bladpersille. Spar litt persille til servering. Smak til med salt og pepper.
Fordel fyllet i auberginene. Press det godt ned for å få plass til alt. Legg auberginene i formen.
Strø over resten av parmesanen, og stek midt i ovnen i ca 20 minutter, til de er gyllenbrune.
Dryss over litt persille før servering.
Fylt aubergine spises varm som den er eller sammen med godt brød. :)

4 kommentarer:

  1. ååå, dette så godt ut! Utrolig fin blogg. Oppdaget den nå og har sett på flere av oppskriftene dine. Akkurat min type mat! Keep it up! Skal definitivt følge med på denne bloggen:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei My og tusen takk! Veldig hyggelig at du vil følge med på bloggen. Setter stor pris på det. :)))
      Svetlana ;)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...