torsdag 15. mars 2012

Gratinert torsk


Idag blir det en litt annerledes fiskerett fra det russiske kjøkken. Det er veldig vanlig å gratinere fisk og kjøtt i Russland. Fisken eller kjøttet blir veldig mørt og saftig, og du slipper å lage saus. Det er også veldig vanlig å bruke majones til gratinering. Mamma pleier til og med å smøre majones over hel kylling og kalkun før steking. Det gir en sprø skorpe og mørt kjøtt, og tilfører god smak.
I denne fiskeretten brukte jeg torsk, men du kan bruke hvilken som helst hvit fisk, filet eller hel.
Til 4-6 personer trenger du:

800-1000 gram torskefilet i store biter
rapsolje
salt og pepper
saften av 1 sitron
1 stor gul løk, i skiver
1/2-1 hvitløk, hele båter med skallet på (kan sløyfes, hvis du ikke er glad i hvitløk)
2 store gulrøtter, revet
1 aubergine eller squash, eller begge deler, i terninger
250 gram sopp, i båter
100 gram revet gulost
ca 150 gram majones, gjerne lett

350 gram bulgur
10 soltørkede tomater, grovhakkede
frisk basilikum

Sett stekeovnen på 200 grader.
Ha litt rapsolje i en stor ildfast form.
Bland sammen grønnsaker og sopp. Ha halvparten av grønnsaksblandingen i formen.
Legg fisken oppå grønnsakene.
Krydre fisken med salt og pepper, og drypp over sitronsaft.
Strø over gulost.
Fordel resten av grønnsakene over osten.
Smør majones over grønnsakene og gratiner i ovnen til du har en gyllenbrun skorpe og fisken er gjennomstekt, ca 20-40 minutter avhengig av hvor store fiskebiter du har.

Kok bulgur etter anvisning på pakken, bruk gjerne fiske- eller kyllingbuljong.
Bland den kokte bulguren sammen med grovhakkede soltørkede tomater. Strø over hakker basilikum rett før servering.

Server den gratinerte fisken sammen med bulgur eller det du måtte ønske av tilbehør. :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...