tirsdag 20. mars 2012

Helstekt indrefilet av svin


Indrefilet av svin er både godt, mørt og magert kjøtt. Jeg kjøpte Gildes Edelgris indrefilet og ble veldig fornøyd med kjøttkvaliteten. Kjøttstykke var så fint at vi valgte å tilberede det på en enkel måte. Ønsker du en litt finere variant, kan du surre baconskiver eller spekeskinke rundt fileten.
Dette trenger du:

ca 600 gram indrefilet av svin
salt og pepper
krydder etter smak, for eksempel rosmarin eller timian
bacon- eller spekeskinkeskiver (kan sløyfes)
smør til steking

Sett stekeovnen på 175-180 grader.
Krydre kjøttet godt med salt og pepper, og evt. krydder. Gni det godt inn i kjøttet.
Surr evt. bacon- eller spekeskinkeskiver rundt.
Brun kjøttet raskt i smør på høy varme.
Ha kjøttet over i en ildfast form og sett inn i stekeovnen.
Stek i 30-45 minutter, avhengig av tykkelsen på fileten. Kjernetemperaturen bør være på ca 75 grader.

Server gjerne med hjemmelaget béarnaisesaus og stekte poteter. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...