lørdag 24. mars 2012

Italienske kjøttboller


Disse kjøttbollene er fulle av smak og er enkle å lage. Inspirasjonen fant jeg hos Buddy Valastro. Jeg tok utgangspunktet i hans oppskrift og forandret den slik at jeg fikk akkurat den smaken og konsistensen jeg var ute etter.
Slik ble oppskriften:

400 gram karbonadedeig
400 gram kjøttdeig av svin
5 store hvitløksfedd, hakkede
2 store egg
en stor håndfull hakket bladpersille
1,5 dl revet parmesan
2 ts salt
1 ts pepper
ca 1-1,5 dl vann
olivenolje

Tomatsaus:

olivenolje
1 gul løk, hakket
3 hvitløksfedd, pressede
1 ss frisk oregano, hakket (du kan også bruke ca 1 ts tørket)
2 ss frisk basilikum, hakket (du kan også bruke ca 2 ts tørket)
2 ts sukker
3 bokser hermetiske tomater
salt og pepper

Start med tomatsaus. Ha litt olivenolje i en stor stekepanne og stek løken i noen minutter til den er blank.
Tilsett resten av ingrediensene og kok opp.
La sausen småkoke mens du lager kjøttbollene.

Ha kjøttet i en stor bolle. Tilsett hvitløk, egg, persille, parmesan og panering. Krydre godt med salt og pepper.
Bland alt godt med hendene. Bruk gjerne gummihansker.
Tilsett kaldt vann, litt etter litt, til du har en myk, saftig og glatt farse.
Form farsen til kjøttboller og stek i varm olivenolje, ca 3-4 minutter på hver side. Du blir nødt til å steke kjøttbollen i flere omganger da det blir mange kjøttboller.

Smak på tomatsausen og krydre med salt og pepper etter smak.
Legg de ferdigstekte kjøttbollene ned i tomatsausen og la de putre under lokk i ca 30 minutter.
Server med nykokt pasta. :)

*Tips:
- har du ikke tid til å lage saus, kan du steke kjøttbollene i olje til de er gjennomstekt og servere sammen med pasta og ketchup.
- du kan lage tomatsaus dagen i forveien. Den er også fin å fryse. Lag en stor porsjon, fordel i frysebokser og sett inn i fryseren.
- du kan bruke hvilken som helst tomatsaus til disse kjøttbollene.
- kjøttbollene kan fryses.


2 kommentarer:

  1. Hei :) Ville bare komme med et lite tips :) Har du mange kjøttboller å steke, så
    legg dem i en oljet form i stekovn på 200 grader i ca 10 min :) Kjempeenkelt :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei!
      Jepp, det har jeg prøvd. :-) Du finner oppskriften på ovnsstekte kjøttboller når du søker på kjøttboller her på bloggen. :-) Superenkelt!

      Hilsen
      Svetlana

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...