onsdag 21. mars 2012

Jamies pasta carbonara med squash


Dette er Jamie Olivers variant av den klassiske italienske retten pasta carbonara. I tillegg til de tradisjonelle ingrediensene som er fløte, bacon og parmesan bruker han også squash. Spennende, smakfullt og rett og slett NY-DE-LIG! Du må bare prøve! :)
Til 4 trenger du:

2-3 squash, grønne og gule
500 gram penne (pastarør) - du må bruke penne!
4 store eggeplommer
100 ml kremfløte
2 store håndfuller revet parmesan
12 tykke skiver pancetta eller bacon, skåret i store biter
en liten bunt frisk timian, hakket
olivenolje
salt og pepper

Del squashen i to på langs, og deretter del hver skive i to på langs igjen. Skjær squashstrimlene i biter, sånn ca like lange som pastarør.
Kok pasta etter anvisning på pakken.
Ha eggeplommer i en bolle. tilsett fløte og halvparten av parmesan. Bland sammen med en gaffel. Krydre litt med salt og pepper.
Ha olivenolje i en stor stekepanne og varm opp.
Stek pancetta/bacon i den varme oljen til den er mørkebrun og sprø.
Ha squashskivene i panna sammen med pancettaen. Krydre litt med pepper. Dryss over timian og rør godt. Stek til squashen begynner å mykne og bli gylden.
Når pastaen er ferdigkokt, heller du av vannet, men ta vare på litt av vannet. Ha pastaen over i stekepanna sammen med pancettaen og squashen og rør forsiktig. Ta stekepannen av varmen.
Tilsett litt pastavann, ca en full øse, og rør godt.
Rør i resten av parmesanen og litt mer pastavann, hvis sausen virker for tykk.
Server umiddelbart! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...